Het evangelie van Jezus Christus

Jezus zei: “Waarachtig, Ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het Koninkrijk van God zien.” (Johannes 3:3).
Wij ontvangen Jezus Christus door Hem persoonlijk uit te nodigen in ons leven te komen.

Jezus zegt: “Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik binnenkomen, en we zullen samen eten, Ik met hem en hij met Mij.” (Openbaring 3:20).

Het is niet genoeg als we weten dat dit waar is. We moeten ook een keus maken tussen:

1. een zelf-gericht leven:

Ik zit op de troon van het leven. Jezus Christus staat buiten het leven. De levensterreinen staan onder eigen controle en het enige dat echt telt is je eigen geluk.

2. een Christus-gericht leven:

Jezus Christus beheerst het leven. Het ‘ik’ is onttroond. De levensterreinen staan onder de heerschappij van God waardoor er steeds meer ruimte is voor anderen. Welke van beide manieren zou jouw voorkeur hebben?

 

 

Gebed

God kent je hart en is niet zo bezorgd om je woorden als wel om de houding van je hart.

Zou je het voorgestelde gebed willen bidden? Je kunt Jezus aanvaarden door gelovig te bidden… Bidden is praten met God. Hij kent je. Het gaat niet om de woorden, maar om wat je gelooft in je hart.

Hier is een voorbeeld:

Heer Jezus, ik heb U nodig. Ik weet dat ik eigenwijs en ongehoorzaam ben geweest. Ik open de deur van mijn leven en aanvaard U als mijn Verlosser en Heer. Ik dank U dat U mijn zonden vergeeft. Wilt U mijn leven van nu af leiden. Verander mij zo, dat ik word zoals U me hebben wilt. Ik dank U dat U mij hoort en verhoort door in mijn leven te komen. Amen”


 

 


Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *